jag lever

Den:2010-03-30 Kl:@ 21:18:04 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0
Jag tänkte bara meddela att jag befinner mig i Sverige sen i lördags kväll. Resan hem gick kanon och jag mår finfint förutom att pollen hade satt igång i Tyskland, och nu har den även satt igång här i Sverige! Blääää.

Aja, jag är dålig på att uppdatera men ni ska så snart som möjligt få uppdatering över hur resan var och få se lite bilder! :)


/S

Schleswig dag 1 och 2

Den:2010-03-23 Kl:@ 17:39:04 | ---> Resor | Kommentarer: 0
Halloj!
Bara sa ni vet finns inte bokstaven med ett a och en prick över här, det är ganska irriterande när man ska skriva menmen.
Vi kom fram till Schleswig runt 21-tiden igar, och da var man ganska trött efter allt resande! Jag blev väl mottagen av familjen och har ett eget rum med tv och allt. Det är riktigt nice!
Eftersom jag var ganska trött gick jag och la mig ganska tidigt, men det var väldigt svart att somna, men tillsist gick det.
Idag gick jag upp vid 6, eftersom skolan börjar kl. 7.50 har typ vilket är väldigt tidigt om man jämför med vad jag annars börjar. Sedan följde jag med Nadine till skolan och där fick vi ga rundvandring pa skolan och sedan ga ner pa stan och kolla och shoppa om vi ville. Men jag ville inte shoppa nagot eftersom vi ska till Hamburg imorgon sa bättre att spara pengarna dit. Men blev ganska snopen när Cubus fanns här i Tyskland, jag trodde det bara fanns i Sverige. Haha.
Jag och Josefin gick istället och köpte nagot att äta pü ett ställe som heter Baker-Factory tror jag och det var superbilligt! Köpte en macka och en stor muffins för 1,6 Euro vilket motsvarar 16 kronor!!! helt otroligt :). Supergott var det ocksa.
Sedan gick vi upp till skolan och lärde känna de andra tyskarna lite bättre och sa. Sen blev det pizza vid 13.30 tiden, och jag säger bara det. Svenska pizzor är saaa mycket godare!
Efter det gick vi pa stadsvandring som tog typ fyra timmar!! Gosh, jag vill nog inte veta hur langt jag har gatt men laaaangt är det iaf.
Snart ska jag äta middag och sen ska jag och Nadine iväg in till Schleswig och möta upp de andra för att antingen eller bara ga ut och ha det kul!
Hej sa länge!
/S

12 timmar kvar

Den:2010-03-21 Kl:@ 23:04:37 | ---> Resor | Kommentarer: 0
Sådär, nu är väskan packad och klar och om ungefär 12 timmar avgår bussen mot Stockholm härifrån Norrtälje. Sedan blir det tunnelbana till T-centralen och vidare med flygbuss till Skavsta flygplats. Flyget från Skavsta går kl. 15.35 och vi är framme i Lübeck 16.55. Sedan ska vi åka buss till Tågstationen som jag inte riktigt vet vart den ligger och sedan ta tåget därifrån till Schleswig. I Schleswig kommer familjerna och hämtar oss!

Det är ju inte lite olika färdmedel jag får åka imorgon alltså!
Till busstation bil, sen buss, tunnelbana, buss igen, flygplan, buss och tillsist tåg! Ojoj, vilken dag det kommer bli!
Och dessutom har min syster var ovanligt snäll mot mig, och fyllt på min mp3 med massa låtar så jag har något att fördriva tiden med imorgon. Så snällt av henne! :)

Jag kan ju passa på att säga att min väska väger 13 kg och max är 15. Hehe, där hade jag tur! Jag som ska shoppa där nere ju.. Tur att jag bara har 4 kg handbagage av 10 kg max :).

Nej nu är det nog sovdags för min del om jag ska orka med morgondagen. Vi hörs, och jag ska fråga min tyska om jag kan få låna hennes dator så jag kan slänga upp några inlägg så ni vet vad jag pysslar med där nere och om jag har lyckats gå vilse, vilket inte är ovanligt för min del.. Haha!

Jag hoppas jag får en trevlig resa, om inget annat så kommer jag hem på lördag när Earth Hour pågår! Hehe. Sverige kommer kanske vara bäcksvart, vem vet? Så jag kanske inte hittar hem.

Heeejdå Sverige.

/S

Tyskland imorgon!

Den:2010-03-21 Kl:@ 13:50:13 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0

Som ni läste i rubriken åker jag till Tyskland imorgon med skolan, eller rättare sagt vi som läser tyska steg 2 och 4! :) Vi ska till Schleswig som ligger i norra Tyskland, precis under Danmark.  



Så vi kommer att vara med en klass där som är i ungefär samma ålder som oss och så kommer vi bo hos en av eleverna. Min tyska som jag ska bo hos heter Nadine. Detta kommer nog bli hur kul som helst! :)
Under vissa dagar kommer vi vara med dem i skolan, sen kommer vi göra studiebesök och gå på muséer och sånt, en dag ska vi till Hamburg, sen ska vi ha grillkväll och sen ska vi ut på disko en kväll så det är fullt upp! Sen är det fler saker som ska hinnas med som jag inte nämnde.

Jag har hunnit packa en del och just nu väger väskan 9 kg, och den får väga max 15! Hmmm.. Jag är liksom långt ifrån klar och så ska jag shoppa där nere! Aja, det löser sig :)

Jag kan ju också passa på att nämna att de kommer hit till Sverige i maj och bor hos oss då! :)

Nu ska jag nog fortsätta packa.

/S


Vårkänsla

Den:2010-03-20 Kl:@ 21:21:34 | ---> Natur | Kommentarer: 0


Kissemissar

Den:2010-03-19 Kl:@ 23:20:02 | ---> Djur | Kommentarer: 0

Jag tömde min kamera ikväll för att förbereda lite innan resan och fann dessa bilder där! :)
Så detta bli alltså ett kissemiss-inlägg kan man säga, haha.
Den svarta katten är Måns, mormors katt. Sedan har vi då Casper, min och familjens kisse. Jag kan säga att dessa katter är verkligen inte lätta att fånga på bild, så fort man har upp kameran vänder de bort huvudet så man får göra massa ljud så de kollar dit någon sekund. Men jag lyckades som sagt få till några bilder :)



God natt!

/S


Dålig uppdatering & Kungsberget

Den:2010-03-19 Kl:@ 19:56:22 | ---> Vinter | Kommentarer: 0

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering! Den senaste veckan har jag haft väldigt mycket att göra och inte haft tid att blogga direkt. Men jag lovar förbättring!

På måndag åker jag till Tyskland och kommer hem på lördagen! :) Ska bli så otroligt kul!
Jag vet dock inte om det blir något bloggande, men något inlägg ska jag se till att ni får så ni vet att jag lever.

Gårdagen spenderades i Kungsberget med skolan och här kommer lite bilder från gårdagen!
Gårdagens höjdpunkt var Lisas krasch rakt in i Alex, otur att jag missade den bara! Men många skratt åt den var det i alla fall, haha.



Alexandra och Amanda


Jag och Amanda



Alexandra


Lisa


Amanda


Jag


Jag


Alexandra och Lisa


Amanda



/S


I got alot to do

Den:2010-03-11 Kl:@ 15:41:15 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0

Det är mindre än två veckor till Tysklandsresan! Jag kan inte fatta att tiden bara rinner iväg. Innan dess ska en hel del hinnas med, bland annat en tripp till Kungsberget med skolan nästa torsdag. Jag längtar! :)

Nu har jag massor att göra så bloggen får vänta..

/S 


keep on walking

Den:2010-03-07 Kl:@ 21:32:03 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0

Nu var det några dagar sedan jag skrev något här. Jag kan börja med att säga att Kungsberget var alldeles underbart. Jag hade sol och blå himmel hela dagen, kan det bli bättre? Mitt humör är på topp när solen skiner.
Bilder kommer när jag fått dem från systers kamera.

Idag tog jag tag i plugghögen.. Vad var det jag sa, jag skulle ju sitta med allt sista dagen. Det är självklart mitt eget fel, jag har ingen ork att göra tänka på skolan när det är lov. För är det lov, ska det vara lov. Right?
Har i alla fall fått en mindre sak ur världen när det gäller skolan. Kompendiet i inför körkortet, check!
Sedan tänkte jag ge mig in på den där förbannade religonen som jag bara har lust att slita sönder, fast jag gav upp. Åh vad jag hatar religon.
Jag har alldeles för mycket att göra till imorgon egentligen, men det gör nog inget om det får ligga och vänta i några dagar till. Varför ska jag behöva göra saker i tid när ingen annan gör det är en tanke som slår mig ofta.  
Hur har jag blivit såhär? Förut var jag den lilla duktiga tjejen som lämnade in allt i tid och gjorde det som var till dagen därpå.

Det är bara att vara lugn, allt fixar sig till slut.

/S


here I come

Den:2010-03-03 Kl:@ 20:43:53 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0

Kungsberget imorgon då, laddar förfullt! :)

/S


beslutsångest, som vanligt.

Den:2010-03-03 Kl:@ 14:32:06 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0
Igår var jag på Vätö hela dagen, och det var ju inte liiite snö där inte! Underbart att se så mycket snö på en gång. :)
Tog lite biler på mormors katt Måns som jag tänkte lägga in sen ikväll, eftersom jag inte sitter vid min dator förtillfället.

Imorgon blir det Kungsberget med pappa och Sofie! Woho. Såklart har jag beslutsångest om jag ska åka skidor eller snowboard. Skidor var exakt ett år sedan jag åkte, faktiskt v.9 uppe i Sälen förra året. Men snowboard var det bara några veckor sedan. Hmm. Åååh, vad jag jämt ska ha svårt att bestämma mig. Ibland hatar jag att vara född i stjärntecknet våg.
Får ta med både och helt enkelt!

Aja, egentligen borde jag göra något vettigt istället för att sitta här när jag vet att en stor hög med plugg som väntar..

/S

In my head

Den:2010-03-01 Kl:@ 17:09:47 | ---> Vardagligt bloggande | Kommentarer: 0

Dagen har spenderats tillsammans med Erika, vi tog en sväng på stan och jag inhandlade ny mascara. Satans vad dyrt smink ska vara, man blir ju nästan ruinerad!
När vi sedan kom hem till mig igen, hade mamma varit snäll och gjort en kladdkaka som vi högg in på. :)
Sedan tog vi en match i Wii! Det blev faktiskt oavgjort i både baseball och golfen, hehe.

Nej nu väntar maten på bordet på mig, så bäst att gå och käka. Efter maten blir det att slänga på sig träningskläderna för sen är det fotbollsträning! (Y)

/S
 


RSS 2.0